VHS sommarträff

Återigen var det dags för en fin och solig sommarträff på Grymmakärret och Klevens gård i Västergötland. Den 18 juli bjöds 19 entusiastiska deltagare på kaffe och Silvia kaka samt vagnar, slädar och diverse redskap och en tipspromenad. Sommarträffen startade hos Lasse o Annchristine på Grymmakärret i Töreboda. Sedan bar det av till deras museum, som nu blivit ganska stort med två avdelningar och ca 100 ekipage. Mycket diskussion och utbyte av erfarenheter varvades med skratt och leenden.

Efter alla historier och sevärdheterna i Töreboda åkte vi till Karlsborgs kommun och Peter och Elisabeth på Klevens gård.

Där intogs en superb lunch i magasinet med älgfärspaj och sallad. Elisabeth hade lagt ner hela sin själ i denna. Peter informerade om gården samt vagnar och slädar som stod i den gamla ladugården.

Eftermiddagsfikat med två sorters sockerkaka avnjöts i magasinet samtidigt som vi fick höra Kjell Olof Vågstedt berätta till bilder om köretikett, klädsel och selar. Alla verkade nöjda och dagen avslutades ca kl 1600 med hemfärd.

En del av oss kanske ses på renoveringskursen den 25-27 september i Forsvik.

Nästa år blir det förutom en årsmötesresa och en jubileumresa givetvis även en sommarträff däremellan.

Vid pennan Lasse Hellsten