Vagnrenoveringskurs vår 2019

Den 5-6-7 april genomfördes VHS renoveringskurs i Forsvik med ett stort antal deltagare. Vi blev hela 12 st + 3 handledare. Vi fick tacka nej till 5 personer. Temat var tapetseri som tydligen är populärt. Helena Engström från Stockholm som är vår eminenta handledare tog hand om oss på ett föredömligt sätt som vanligt. Tror det är 5:e gången hon är i Forsvik tillsammans med oss. Annars var det deltagare från hela Sverige. Det gläder oss att det var en hel del nya deltagare som kände att de hade behov av tapetseri och lockades till vår kurs. Fyra stycken hade tom åkt från Gotland med färja och bil för att lära sig att sy dynor, puska och göra knappar.

Det var inte bara tapetseri som genomfördes utan en deltagare från Umeå hade med sig ett hjul som fick en nypålagd hjulring. Med gemensamma krafter lyckades vi fixa detta i Forsviks fina gamla smedja. På lördagen var det en kulturell utflykt som vanligt. Denna gång besökte vi Mats Gyllensvaans nybyggda hästanläggning utanför Tidaholm med ett vagnmuseum i toppskick. Många vagnar och selar med många historier då denna gård tidigare var en köranläggning med många tävlingar. Nu är det bara ridhästar som gäller.

Som vanligt hade Ingrid fixat suverän mat och boende i vandrarhemmet och fika på plats i arbetslokalen. Det är fascinerande att se hur människor som inte känner varandra ändå inom några timmar blir en homogen grupp med mycket diskussioner och glada skratt. Det beror nog på alla har vi samma mål och fokus är här och nu. Tack Ann-Christine, Göran N, Göran P, Anders, Agnetha, Elisabeth, P-O, Rolf, Annelie, Anna, Ingemar och Stefan samt Peter, Helena och undertecknad för en trevlig och underhållande helg. Det kändes som det blev en hel del producerat som fick åka med hem. I höst kör vi igen. Lokalen och vandrarhemmet är bokat den 27-28-29 september. Bara att boka in i kalendern. Då blir temat träarbete med lite inslag av målning. Givetvis går det att göra annat om man känner för det. Mer information i kommande Ekipage och på hemsida.

Vid pennan

Lasse Hellsten