Vagnrenoveringskurs steg 4 avklarad med ett intensivt och lärorikt arbete

Den 4-6 april samlades ett litet men förväntansfullt gäng på Forsviks bruk för Vagnhistoriska sällskapets renoveringskurs. AC syr under överinseende av Peter
Denna gång var det dags för steg 4 som skulle i huvudsak ha ett fokus på randning och den sista ytfinishen, men så blev det inte riktigt. Behovet av tapetseriarbete var stort under steg 3, så detta arbete fortsatte även under steg 4.

Helena Sandberg, vår expert, närvarade hela kursen och fick jobba hårt med alla vetgiriga deltagare. Tyvärr var vi bara åtta stycken, då några s.k. stamisar var tvungna att lämna återbud pga. av annat arbete, inbrott och födslar. Vi som var där fick istället mer tid tillsammans med Helena och sydde dynor och säten samt gjorde knappar med stor entusiasm. Det var en härlig känsla att kunna sätta sig på en dyna som man gjort själv. T.o.m. vår ordförande Peter Ambjörnsson blev en hejare på att göra knappar och fästa (puska) dem i sina dynor till de nyinförskaffade Wursten.

Linnea o Tommy visar stolt upp dynan Två av deltagarna var nya, både som deltagare och medlemmar, och jag tror de hade en intensiv men trevlig helg. Vi hälsar Linnea och Tommy välkomna! På lördagen var det kulturell afton med äppelkaka och vaniljsås på Lasse Hellsten och AnnChristine Olaussons vagnmuseum i Älgarås. Till äppelkakan tittade vi på ett bildspel om slädar, som ofta glöms bort i denna fina kultur. Vilka mästerverk det finns. Nu ser vi fram emot nästa kurs som blir den 3-5 oktober 2014 (Se separat inbjudan), vandrarhem och lokal är redan bokade. Vi genomför kurserna som vanligt med olika teman för varje kurs. Nästa blir fokus på isärtagning, bläster och grundning samt lite allmänt om renovering och vård.
Självklart går det att komma med objekt eller delar av objekt som är i en annan fas, t.ex. slutmålning och tapetseri. Lokal, handledare och trevlig samvaro i en fin miljö finns ju kvar!

Mvh
Lasse H och Peter A