SOMMARTRÄFF 2018

 

Som vanligt en trevlig tillställning även om antalet besökare minskade från rekordet förra året på 60 st till årets 26 st. Vädret var fint i början och avslutades med lite åskskurar. Det gjorde att vi fick en anledning att rulla vagnar och upptäcka hur fint de rullar. Några vagnar fick presenning och en del fick komma in.

 

På vagnmuseet i Älgarås hos Lasse Hellsten blev det efter fikat en amerikans buggy entré med tre st Buggys varav en Studebaker som hade försetts med Union Jack. Några nya föremål som en stor postsläde, en gullspångsplog, en växelplog och lite skogskälkar kunde beses förutom alla andra ca 200 ekipage. Alla var försedda med en egen historia på ett dokument så det var lätt att välja ut sin favorit och få dess historia.

 

Vid 12-tiden var det avfärd till Peter på Klevens gård för en god lunch och en studie av hans vagnar. Även han hade en del nyheter att presentera i form av tex en blank Viktoria och en kupé. Mycket diskussion och utbyte av erfarenheter blev det och jag tror det var ett nöjt gäng som åkte vid tre tiden i det välbehövliga regnet. Nästa år blir det den 18 juli som vanligt.

 

Lasse Hellsten