Äntligen blev det en vagnrenoverarkurs!

Nio stycken deltagare fick som vanligt en trevlig helg med mycket skratt, god mat och fakta.

Temat var målning med fokus på randning. Tyvärr kunde inte vår anlitade lärare komma då han fick jobba på Volvo. De hade haft produktionsstopp p.g.a. halvledarbrist och måste köra ifatt. Att en global brist på en bildel skulle påverka en vagnrenoveringskurs var en överraskning. Vi bokar upp honom till nästa kurs som kanske blir med temat tapetseri.

Denna kurs innehöll dock en hel del information från Roland Djerf som berättade om färger och hur man målar samt om hjul på fredagskvällen. Roland visade en del filmer och det blev mycket frågor och diskussion. Annars blev det mycket hjulrenovering där vi bl.a. lade på två järnringar med hjälp av en rund brasa utomhus. Det var Anders Holmberg och Anders Möllberg som fick nya hjul med härligt studsljud. AnnChristine Olausson fixade en dyna och Rolf Lundin tvättade och oljade in en Wagonette. Sophia Gyllenhammar och Joakim Kyler med sin 10 månader gamla Love lagade och skrapade ett hjul. Det kan även nämnas att de var nya och unga och tillförde mycket energi. Björn Ribers fixade med en Åstorpsgigg på uppdrag från en bekant. Det blev rengöring och inoljning. Göran Peterson som är en trogen deltagare och med en bra kompetens byggde upp sidor på en Dogcart. Det blev mycket limmande och tillpassande.

På lördag kväll besökte vi ett Nostalgimuseum i Mölltorp med mycket sevärt och fullt av minnen från 50, 60 och 70-tal. Maten var som vanligt mycket vällagad och god med lokala råvaror. Jennica har nu sagt upp café ADA och fokuserar bara på vandrarhemmet.

Vi ser fram mot nästa kurs som vi preliminär bokat till den 8-9-10 april 2022.

Vid pennan

Lasse Hellsten