8-10 april Renoveringskurs Forsvik

Vagnhistoriska Sällskapets renoveringskurs vår 2022 är på gång. 8-10 April är datumet, Forsvik är platsen.

Tema är tapetseri och randning. Helena Engström kommer som vanligt med sin kompetens och prylar.

Ta med hela ditt ekipage eller bara en eller flera delar som t.e.x ett säte eller dyna. Du kanske bara vill ha ett utlåtande om hur du ska gå vidare i hemmiljö. Smedjan är tillgänglig för ev. denna typ av arbete. Vi kommer att prata om allt möjligt vad gäller renovering/restaurering i stort. Du få råd och hjälp om ditt ekipage denna helg med kompetenta handledare och inbjudna experter på tapetseri och randning. Det sociala umgänget är som vanligt en självklar ingrediens. Alla och allt är välkommet och vi försöker givetvis förmedla de råd och den kunskap vi har. Vi vill inte vara fler än 12 st. p.g.a. av utrymmesskäl.

Vi startar som vanligt med lunch kl.12.00 på fredagen och avslutar med lunch på söndagen. Boende kan ske på Forsviks vandrarhem. Den superbra maten serveras på vandrarhemmet. Kostnaden för kursen exklusive boende och mat är som vanligt bara 600: -. Självklart blir det någon form av social kulturaktivitet på lördag kväll.

Har ni några speciella önskemål om tyger, stoppning eller kantband, kontakta Helena så tar hon med sig det hon kan. Annat material eller verktyg så kontakta Lasse i god tid innan kursen. Har du andra frågor ring eller maila.

Anmäl genom att betala in 600:- på VHS plusgiro 583056-7 eller bankgiro 5793-1289. Ange namn, adress, mail-adress och telefonnummer samt om ni har några allergier.

Maila även gärna din anmälning till Lasse Hellsten hellstenlasse@gmail.com med lite information om vad du ska ha med dig och ev. önskningar.

Boende bokas på Forsviks vandrarhems hemsida där vi har några förbokade rum.

Ring 0505-41137 och prata med Jennica Thelander. Bokning på webbsidan kan visa att det inte finns rum p.g.a. av att vi förbokat, men titta gärna på hemsidan för att få en bild av vandrarhemmet. www.forsviks-vandrarhem.se. Ev allergier eller andra önskemål angående maten meddela Jennica.

Priset ligger på 500: – per enkelrum, 800: – för dubbelrum. Städning ingår. Kostnad för mat och fika tillkommer. Plats finns för att ställa husbil eller husvagn.

 

Lasse Hellsten 070-2577499 eller hellstenlasse@gmail.com Peter Ambjörnsson 0706-582811 eller ambjornsson.peter@gmail.com

Helena Engström 070–5943931